Op onze ruim bemeten Quinta, Quinta dos Sonhos, van 8 hectare wonen en werken wij, en proberen wij de oude boerderij, zowel huis als land, weer in de volle glorie te herstellen. Een plek van te maken waar het goed toeven is.

Ingehuurde trekker aan het werk

Op ons terrein is plaats gemaakt voor maximaal 6 campers/campervans, die hier een paar dagen in alle rust in de natuur kunnen blijven staan. Inmiddels zijn er al een aantal bezoekers geweest.

Daarnaast werken we hard om ook de boerderij weer volop als landbouwbedrijf -met een beetje veeteelt-  te herstellen. De ruim 400 olijfbomen, 100 sinaasappelbomen, en ruim 1000 wijnstokken zijn 15 jaar lang zwaar verwaarloosd. Met hard werken zijn de wijngaarden inmiddels voor 80% schoon, is één van de sinaasappelboomgaarden ook weer hersteld op snoeiwerk na, en is 1/3 deel van de olijfbomen gesnoeid. Op een ander deel van ons land grazen de geiten en de kippen, die ons van melk, kaas en eieren voorzien. We hebben geen keurmerk voor biologische landbouw, maar al ons werk is pesticiden, kunstmest- en andere bestrijdings- of groeimiddelen vrij.

Alhoewel de oogst komend jaar alweer beter lijkt te worden dan afgelopen jaar, blijft het veel werk om stap voor stap alles te herstellen. Met hulp hebben we een aantal machines die een gedeelte van het werk lichter maken. Maar we zijn er wel achter gekomen dat een trekker (tractor) met maai- en freeswerktuig een minimale vereiste is om het land echt weer terug te brengen in de oude glorie. Recent hadden we wat geld om iemand in te huren, en dan zie je de vooruitgang. Helaas een kip- of ei-verhaal, want de boerderij gaat pas opleveren als al het land gedaan is, en de oogst kan worden geoptimaliseerd. Alleen, trekkers/tractoren zijn enorm duur hier, en het geld daarvoor ontbreekt. Ook al hebben we naast de uren die we op het land werken ook allebei 3 remote banen welke ons van enig inkomen voorzien.

Zo hoort alles er ongeveer uit te zien

Vandaar dat we voor een trekker een beroep doen op crowdfunding. Voor een acceptabele trekker met de juiste gereedschappen is ca. 6.000 euro nodig hier (2e hands, 20 jaar oud ongeveer dan). Nieuw is volstrekt onbetaalbaar en ook niet nodig. Ons eigen inkomen gaat voorlopig nog op aan de verbouwing van het huis, eten voor ons en de dieren, en alle andere noodzakelijke aankopen (benzine voor de machines, zonnepanelen, gereedschap, planten etc…)

Wie zin heeft om ons te bezoeken is welkom. Er is ruimte voor campers, in het seizoen is een tent ook mogelijk, en niet al te grote caravans is ook plaats voor. We hebben ook een caravan met slaapgelegenheid staan, en rondom in de diverse plaatsen zijn Bed&Breakfasts en hotels in diverse prijsklassen. Voor het olijvenseizoen (november)  kunnen we ook nog vrijwilligers gebruiken die meehelpen met plukken. Sowieso is er altijd werk voor wie het leuk vind om te komen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *