Jarenlang hebben wij rondgetrokken in weekeinden met ons busje. We vonden het altijd heerlijk om ergens in de vrije natuur te staan. Omdat ons land zo groot is, vinden we het leuk om af en toe gasten te ontvangen op ons land. Je kan gewoon je campervan of busje enkele nachten bij ons neerzetten. Het verblijf is gratis, we zijn geen bedrijf. Wie wil mag meehelpen op de farm. Eventueel -dat bedenkt iedereen zelf- kun je een geheel vrijwillige donatie achterlaten. Daarvoor maken we gebruik van Geospots (zie hieronder). Let op, er zijn geen voorzieningen, we vinden het gewoon leuk als iemand even kan genieten op onze quinta.

Quinta dos Sonhos maakt sinds maart 2023 deel uit van “Geospots”. Onze Quinta is daarmee de eerste die de Geospots aanbiedt in Portugal, en met 1 locatie in Spanje de tweede op heel het Iberisch schiereiland.

Geospots is een duurzaam initiatief van Park4Night, de bekende aanbieder van de app voor de mooiste overnachtingsplaatsen voor Campers. Met Geospots heeft Park4Night daar een nieuwe dimensie aan toegevoegd.

Van de Geospot-site:
“Een geoSpot is een privéplek midden in de natuur . De geoHost (eigenaar van de site) wil deze graag delen met vakantiegangers in campers en campers voor maximaal 2 nachten.

Als onderdeel van het Nature Protect-project zet park4night zich in voor de bescherming van de natuur en het milieu.

Ons charter voor verantwoordelijke reizigers moedigt gedrag aan dat het milieu respecteert (voertuigen met ingerichte toiletten, opruimen van de plek na een bezoek…). Ook zijn onze moderatieregels strenger geworden, evenals de regels voor geaccepteerde plaatsen, reacties of foto’s; degenen die indruisen tegen dit handvest worden geschrapt.

Het engagement van park4night beperkt zich echter niet tot dit charter , daarom zijn de geoSpots in het leven geroepen. Dankzij deze nieuwe plekken parkeren reizigers slechts voor een korte periode (maximaal twee nachten) in beperkte aantallen (maximaal 3 parkeerplaatsen) en committeren ze zich aan milieuvriendelijk gedrag via ‘de geoSpot best practices’.”

bron: Geospots

Geospots zijn de plekken waar wij tijdens ons “trekkende bestaan” graag stonden, afgelegen, midden in de natuur, rustig, niet te groot. En ook zonder allerlei luxe. Geen stroompunten, geen water (al is er bij ons altijd drinkwater te halen in noodgevallen), geen restaurant om de hoek of gezellige bar (een wijntje drinken op ons terras ’s avonds mag altijd). Maar wel wakker worden en genieten van natuur, dieren, de zon (en soms de regen), de stilte en het uitzicht.

Op Quinta dos Sonhos bevinden zich 2 geospots, ca. 200 meter van elkaar, maar “uit elkaars zicht”. Op beide plekken is ruimte voor 3 campers (qua toegang tot max. 7 meter), buscampers, SUV’s met slaapgelegenheid etc. Aangezien een nieuwe camperaar zich via de app aanmeldt, weet iedereen (wij incluis) hoeveel wagens er op de plek staan. Nooit meer dan 3 per plek…

Een van de 2 plekken
En de andere plek

De nummers van onze Geospots:

Location 1 : 7362

Location 2 : 2843